Aký je rozdiel medzi bežnými a EKO jednorazovými plienkami?

Aký je rozdíl mezi plienkami?

Jednorazové plienky šetria čas a umožňujú rýchle a pohodlné prebaľovanie. To je veľká pomoc najmä pre novopečených rodičov, a preto sú jednorazové plienky pre väčšinu z nich jasnou voľbou. Ako si však zo širokej ponuky vybrať tie najlepšie, ktoré poskytnú bábätku maximálne pohodlie? Udržia jeho zadoček v suchu a pohodlí, bez podráždenia, zaparenín a nebezpečných chemických látok? Prinášame zopár zaujímavostí, ktoré z obalu len tak nevyčítate.

Plienková vyrážka = bežný štandard?

Aj keď výrobcovia plienok spĺňajú bezpečnostné normy, s používaním bežných výrobkov môžu byť spojené riziká, o ktorých by sme radšej ani nesnívali. Zapareniny a plienkové vyrážky sa dnes stali bežným štandardom pre väčšinu rodičov. Aj keď príčin môže byť nespočetne veľa, plienky obsahujúce chlór, latex alebo parfum rozhodne prispievajú k týmto problémom.

Najväčším ľudským orgánom je koža a u novorodencov je navyše mimoriadne citlivá. Naozaj chcete svoje dieťa baliť do nepriedušných plienok obsahujúcich zbytočné chemikálie a potom všetko zachraňovať krémom proti zapareninám?

Ekologické plienky uprednostňujú všetci, ktorým záleží predovšetkým na spokojnosti dieťatka, ale aj na prírode. Materiál, z ktorého sú plienky vyrobené, prichádza do kontaktu s pokožkou, a preto ju môže výrazne ovplyvniť.

Dôležitý je celkový prístup

Ekologické plienky sa vyrábajú nielen s ohľadom na šetrnosť k pokožke bábätka, ale aj na celý ich životný cyklus a vplyv na životné prostredie.

Muumi Baby vyberá všetky suroviny do svojich certifikovaných hypoalergénnych ECO plienok obzvlášť starostlivo. Sú dokonca prvou značkou detských plienok na svete, ktorá spĺňa prísne kritériá ekoznačky Nordic Swan Ecolabel a Fínskej alergologickej, dermatologickej a astmatologickej federácie. Neobsahujú žiadne alergény ako je latex, glyfosát, formaldehydy alebo ftaláty, a používajú len priedušné materiály s podielom rastlinných vlákien, ktoré umožňujú pokožke dýchať.

Hlavnou surovinou je celulóza z certifikovaných fínskych lesov, ktorá sa bieli 100 % čistým kyslíkom bez použitia chlóru - a teda aj bez dioxínov (toxických zlúčenín), s ktorými by detská pokožka nemala prísť do kontaktu. V súčasnosti ide o najbezpečnejšiu a najekologickejšiu možnosť pre detskú pokožku a životné prostredie.

Ďalším významným rozdielom oproti výrobe bežných plienok je spracovanie výrobného - pri výrobe plienok Muumi Baby nevzniká žiadny odpad. Okrem toho ich výrobný proces využíva len obnoviteľné druhy energie, ktoré neuvoľňujú žiadne škodlivé emisie. Všetko sa teda buď recykluje, alebo premieňa späť na energiu. Muumi Baby uvažuje o veciach dlhodobo a udržateľne, pretože používatelia ich výrobkov sú najmladší obyvatelia našej planéty.

S hrdosťou tak na trh uviedli prvé 100 % uhlíkovo neutrálne eko plienky.

A prečo siahnuť po EKO plienkach?

Okrem vyššie uvedených dôvodov existuje aj niekoľko ďalších výhod. Od minimalizácie rizika podráždenia, ekzémov, alergií a iných zdravotných problémov až po prínos a šetrnosť k životnému prostrediu.

Spolu so zodpovednosťou k životnému prostrediu je šetrnosť k pokožke našich najmenších jednou z najvyšších priorít hypoalergénnych ECO plienok Muumi Baby. Z tohto dôvodu sa odporúčajú aj pre bábätká s najcitlivejšou pokožkou. Získané certifikáty navyše vypovedajú nielen o kvalite výrobkov, ale aj o hodnotách spoločnosti. Preto sú tou najlepšou voľbou pre vaše deti.

Certifikácia hypoalergénnych EKO plienok Muumi Baby

SK_Muumi_ikonky_892x480