Prečo citlivá detská pokožka potrebuje jemnú a priedušnú plienku?

Prečo detská pokožka potrebuje jemosť

Novorodenci majú tenkú pokožku, ktorá je veľmi jemná, takže nedokáže zvládať stresy okolitého sveta. Taktiež pokožka, na ktorú prikladáme plienky, je značne zraniteľná, a vyžaduje preto jemnú každodennú starostlivosť. Plienky Muumi Baby neobsahujú žiadne pridané chemikálie, ako je chlór, parfumácia alebo pleťové vody, ktoré by mohli citlivú detskú pokožku podráždiť. Sú preto pre vaše dieťatko bezpečnou a šetrnou voľbou.

Šetrnosť k pokožke je pri detských plienkach obzvlášť dôležitá, pretože pokožka malého dieťaťa je veľmi tenká a jemná. Jednou z najdôležitejších vlastností plienok Muumi Baby je preto šetrnosť k pokožke. V priebehu výrobného procesu preto berieme do úvahy mnohé faktory.

Pretože pokožka malého dieťaťa je veľmi tenká a jemná, pri plienkach šetrnosť k pokožke mimoriadne dôležitá

Výrobné materiály a ich výber výrazne ovplyvňujú, ako bude plienka k pokožke šetrná- Suroviny pre plienky Muumi Baby preto starostlivo vyberáme a vo výrobnom procese používame len osvedčené, čisté suroviny a priedušné povrchové materiály. Tie spĺňajú prísne ekologické kritériá a citlivú detskú pokožku nedráždia. Hlavnou surovinou pre výrobu našich plienok je fínska celulóza s certifikátom FCS, ktorá je úplne bez chlóru – a teda aj bez dioxínov. Celulózu nebielime chlórom, ale čistým kyslíkom, a do plienok nepridávame ani žiadne zbytočné chemikálie, ako sú pleťové mlieka alebo parfumáciu. Plienky Muumu Baby neobsahujú žiadne alergénne látky, ako sú latex, glyfosát, formaldehydy alebo ftaláty. Tieto suroviny a postupy predstavujú bezpečné riešenie pre pokožku vášho dieťatka, avšak nielen pre ne – šetrné sú tiež pre životné prostredie, ktoré tak zanechávame deťom čisté a nezničené.

Celulózu nebielime chlórom, ale čistým kyslíkom

Ako veľmi je šetrnosť k detskej pokožke dôležitá, nám ukazuje spätná väzba od používateľov plienok Muumi Baby: „Keď som bola tehotná, rozhodla som sa, že naše dieťa bude nosiť plienky Muumi Baby. Nechcem, aby jemná pokožka môjho dieťaťa bola v kontakte so zbytočnými chemikáliami. Najdôležitejšou vecou pri výbere značky plienok je pre nás šetrnosť k pokožke a to, že nie sú parfumované. Ten by totiž mohol byť potenciálnym alergénom,“ hovorí Nina R.

Nina je tiež mimoriadne spokojná s tým, ako plienky Muumi Baby deťom sedia a ako dobre fungujú: „Plienky Muumi Baby boli jediné plienky, ktoré vždy bezpečne zabránily pretečeniu a pritom nikdy nespôsobili žiadne začervenanie alebo vyrážky.“

Dobre sediaca plienka nedrhne a netlačí

Správne usadenie plienky je pre detskú pokožku dôležité. Pokiaľ plienka dobre sedí, nebude bábätko dráždiť na otierať jeho pokožku. Materiály plienok Muumi Baby  sú extrémne priedušné, takže pokožka vášho dieťatka môže neustále dýchať. Vysoko kvalitné materiály absorbujú tekutinu

„S plienkami Muumi Baby som bola vždy spokojná. Otvorené plienky Muumi Baby pre náš boli najlepšími nočnými plienkami, aj keď boli plné alebo nasadené 12 hodín! A tých niekoľko prípadov, kedy došlo k pretečeniu, bolo veľmi vzácnych, pretože plienky našim dievčatkám veľmi dobre sadli a sú dostatočné dlhé aj vzadu. Žiadna iná plienka nesplnila naše požiadavky tak dobre,“ konštatuje Jolana, maminka dvoch dievčatiek.

Ve spolupráci s finskou Federací pro alergie, dermatologii a astma plenky Muumi Baby průběžně zdokonalujeme tak, aby byly k pokožce ještě šetrnější. Velice nás těší, že byly oceněny ekoznačkou Nordic Swan Ecolabel a byly schváleny finskou Federací pro alergie, dermatologii a astma, což znamená, že materiály a výrobní proces splňují přísná kritéria stanovená pro obě tyto značky. I když si obou ocenění velice vážíme, vnímáme je pouze jako minimální požadavek na naše plenky, a proto je neustále zdokonalujeme tak, aby byly ještě lepší a ještě bezpečnější.