Ako ľahko začať s príkrmami

lahko na prikrmy

Bábätká si zaslúžia skutočné jedlo plné živín a vzrušujúcich chuťových vnemov a rodičia si zase zaslúžia, aby prechod z mliečka na kvalitnú výživu prebehol bez problémov. A práve preto je tu estónska značka Salvest Põnn, ktorá rodičom ponúka pomocnú ruku. Je tu skrátka pre ľahšie začiatky!

Salvest Põnn je značka, ktorá nerobí kompromisy. A ani ich robiť nemusí. Suroviny pre jej výrobky totiž pochádzajú priamo od lokálnych farmárov, čo zaručuje ich čerstvosť a plnú kontrolu nad kvalitou. O to, aby v receptúrach bolo iba to najlepšie a produkty vyhovovali aj citlivým bruškám, sa stará popredná estónska pediatrička Reet Raukas. Príkrmy neobsahujú žiaden pridaný cukor ani soľ a nehľadajte v nich ani iné zbytočnosti. Zato sú plné živín dôležitých pre prirodzený vývoj detí.

Spolupráca s pediatričkou a vyladené receptúry predchádzajú problémom pri prechode na pevnú stravu, a hlavne sú po ruke vždy, keď mamičky práve nemajú čas behať po trhovisku a zháňať kvalitné suroviny a následne s nimi tráviť hodiny pri sporáku. S príkrmami Salvest Põnn môžu byť rodičia v kľude, že deťom doprajú to najlepšie. Navyše im odpadne množstvo starostí – nemusia riešiť ani prípravu jedla, ani jeho konzistenciu a štruktúru, a dokonca ani správny obsah živín. O to všetko sa stará Salvest Põnn.

Estónsko, kde produkty Salvest Põnn vznikajú, je jednou z krajín s najčistejším ovzduším na svete. Čistý vzduch spolu s nízkou hustotou zaľudnenia umožňuje lokálnym farmárom pestovať tie najlepšie suroviny, ktoré následne odoberáme a spracovávame do lahodných detských príkrmov. Výhodou tejto spolupráce je nielen vysoká kvalita surovín, ale aj ich blízkosť. Nemusíme ich dovážať cez polovicu planéty, takže eliminujeme uhlíkovú stopu a chránime Zem. Všetky suroviny, okrem tých vyložene exotických, ako je napríklad ananás alebo mango, pochádzajú z miestnych zdrojov a úplne všetky – teda aj tie exotické – sú v BIO kvalite.

Od 4. mesiacov, kedy sa so zavádzaním pevnej stravy obvykle začína, si bábätká môžu pochutnávať na šťavnatom ovocí a zelenine v praktických kapsičkách alebo ekologicky šetrných pohároch. Najprv na jednodruhovom mrkvovom, tekvicovom alebo batátovom pyré, a akonáhle sa tieto jednotlivé druhy osvedčia, tak aj na pyré z mrkvy a zemiakov. Všetky tieto pyré pediatri odporúčajú pre ľahšie začiatky. Prečo? Nie sú totiž sladké – na sladkú chuť by si deti mohli rýchlo privyknúť a mohli by ju začať preferovať a iné chute odmietať. Akonáhle sa však zoznámi so zeleninou, čo trvá obvykle 14 dní, nič nebráni v tom dopriať im aj 100% mango alebo 100% hrušku. A potom už nastáva čas deťom rozšíriť chuťové obzory vyladenou kombináciou marhule s jablkomjabĺčka s čučoriedkami.

Benefity:

✓ kvalita BIO
✓ bez pridaných cukrov a soli
✓ bez konzervačných látok
✓ okrem exotických surovín vypestované a vyrobené v Estónsku
✓ vyvinuté poprednou pediatričkou Reet Raukas

Viete, že…

Estónsko je raj hlbokých lesov, priezračných jazier i tajomných močiarov? Že lesy v Estónsku zaberajú skoro dve tretiny rozlohy zeme, vonia v nich borovica a rastú koberce machov, lišajníkov a plavúňov? A že najskôr preto Estónsko ako jediné spolu s Fínskom a Írskom spĺňa prísnejšie odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie týkajúcej sa koncentrácie prachových častíc v ovzduší?