Prečo oslavujeme Deň Zeme?

Ella’s

Planétu, na ktorej žijeme, máme len jednu. Musíme sa o ňu starať a chrániť ju, aby sa na nej darilo nielen nám a našim deťom, ale aj všetkým zvieratám a rastlinám.

Viac ako 20 miliónov ľudí v Spojených štátoch demonštrovalo za zdravšie životné prostredie pred viac ako 50 rokmi. Z tejto demonštrácie vznikol sviatok, ktorý dnes oslavujeme ako Deň Zeme. Dnes pripadá na 22. apríla a oslavuje sa vo viac ako 163 krajinách sveta.

Žiť a nechať žiť

Každý rok sa na Deň Zeme koná na celej planéte množstvo zábavných a vzdelávacích programov, ktoré upozorňujú na hrozby pre životné prostredie, učia ľudí triediť a recyklovať odpad a správať sa zodpovedne k prírode. Čo by to však prinieslo, keby sme sa k našej Zemi takto správali len jeden deň v roku? Preto si mnohé spoločnosti do svojej podnikateľskej DNA zabudovali systémy, ktoré neustále prispievajú k ochrane planéty. Ella's Kitchen je dôkazom toho, že firma môže ekonomicky profitovať a pritom sa správať šetrne k prírode a neškodiť jej. Vďaka tomu získala aj certifikát B Corp, ktorý zaručuje, že všetky aktivity spoločnosti boli v súlade s prírodou, ľudským životom a prirodzenými procesmi na planéte Zem.

Prečo je lepšia BIO kvalita

Jednou z dôležitých foriem ochrany prírody je ekologické poľnohospodárstvo. To nepoužíva umelo vyrobené hnojivá a postreky, ale spolieha sa len na prostriedky a postupy "vynájdené" samotnou prírodou. Tým sa zabraňuje tomu, aby sa do pôdy a podzemných vôd dostali škodlivé látky, ktoré by sa mohli dostať do rastlín a krmiva pre hospodárske zvieratá, odkiaľ by sa mohli dostať k ľuďom. Hoci všetky detské výživy podliehajú veľmi prísnym zákonom a predpisom, Ella's Kitchen ide ešte ďalej: všetky prísady, ktoré používa na výrobu detskej výživy, pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva a sú v BIO kvalite.

Aby obaly a výroba neškodili

Ďalším dôležitým prvkom ochrany prírody je využívanie miestnych surovín a ich spracovanie v miestach, kde ich pestujú alebo vyrábajú poľnohospodári. Práve to sa v kuchyni Ella's Kitchen využíva najviac. Vďaka krátkej vzdialenosti z poľa do spracovateľského závodu dostávajú deti vo výrobkoch Ella's Kitchen čerstvé ovocie, zeleninu a mäso v najlepšej možnej kvalite. Spoločnosť Ella's Kitchen sa zaviazala, že do roku 2030 bude úplne uhlíkovo neutrálna. Okrem toho sú tieto občerstvenia a ich obaly navrhnuté tak, aby boli šetrné k životnému prostrediu v spojení so zodpovedným správaním rodičov. Hotová detská výživa je navrhnutá tak, aby rodičom šetrila čas a uľahčovala starostlivosť o dieťa, a tomu je prispôsobený aj typ a materiál obalu. Všetky sú recyklovateľné a je na rodičoch, aby ich triedili do správnych kontajnerov.

Starostlivosť nielen o naše deti, ale aj o životné prostredie

V súčasnosti vzniká mnoho charitatívnych projektov, ktorých cieľom je napraviť škody z minulosti a zlepšiť životné prostredie nielen pre ľudí, ale aj pre zvieratá. Ella's Kitchen sa pridala k spoločnostiam, ktoré sa rozhodli zmeniť svet okolo nás k lepšiemu. Doteraz v Škótsku vďaka jej práci rastie viac ako 4 000 nových stromov, ktoré poskytujú domov voľne žijúcim zvieratám, ako sú veveričky, kuny a orly skalné. Vďaka jej finančnej podpore sa tiež realizuje 7-ročný projekt obohacovania a diverzifikácie trávnatých plôch na Dove Stone v Škótsku a Ella's Kitchen spolupracuje s britskou Kráľovskou spoločnosťou na ochranu vtáctva na obnove divokých kvetinových lúk - domova mnohých vtákov a hmyzu vrátane včiel.

Ako ste na tom vy?

Ako plánujete osláviť sviatok našej planéty? Pridajte sa k Ellinej kuchyni a oslávte Deň Zeme s nami. Na začiatok skúste vziať svoje deti do prírody a ukázať im jej krásy. Naučte ich správať sa k nej s úctou, neplytvať, čo najviac recyklovať a dávať prednosť takým výrobkom, ktoré našej planéte Zem neubližujú.