Tajomstvo skvelej chuti Good Goût vyzradené!

Christophe Hay_Good Gout

Chceli by ste vedieť, prečo deťom toľko chutia všetky jedlá od Good Gout? Ako vznikajú jedinečné receptúry a prečo je možné povedať, že sa dotýkajú hviezd? Tým hlavným tajomstvom je náš hviezdny kuchár… ale aj množstvo vedomostí, lásky, usilovnosti, odhodlanosti… a samozrejme suroviny v tej najvyššej kvalite.

Chceme byť transparentní, a preto sa s vami radi podelíme o všetko, čo sa týka vzniku jedál Good Gout. Mali by ste vedieť, že v chutných detských porciách nájdete len vysoko kvalitné ingrediencie, ktoré pochádzajú predovšetkým z permakultúrnych záhradiek. Pri ich pestovaní nebolo použité nič, čo v prírode nevzniklo a čo do nej nepatrí. Vďaka vhodnej kombinácii si rastliny navzájom pomáhajú a chránia sa, takže nie je potrebná žiadna chémia. Napríklad tak, že silná rastlina s dlhými koreňmi nasáva hlboko z pôdy vlahu aj pre rastlinu s kratšími korienkami, a tá zase vie odpudzovať škodcov, takže chráni aj rastlinu, ktorá sa s ňou delí o vlahu.

Tým najväčším tajomstvom je náš hviezdny kuchár Christophe Hay. Je skutočný kráľ gastronómie, ktorý si dokázal získať aj inšpektorov známeho michelinského sprievodcu. A tí mu udelili už dve michelinské hviezdy! Napriek tomu je pre neho aj pre nás najväčším ocenením priazeň našich malých gurmánov, pre ktorých všetky naše dobroty Good Gout vznikajú.

Vymýšľa chuťové zážitky

Christopher má rád výzvy. Na samom vrchole zoznamu jeho každoročných úloh je pripraviť v jeho vyhlásenej reštaurácii také pokrmy, ktoré sú hodné jeho priateľa Michelina a stravníkov katapultujú do závratných výšin chuťových pôžitkov. A skutočne, jeho umenie dokáže nadchnúť aj toho najnáročnejšieho inšpektora strážiaceho povesť reštaurácií ocenených michelinskými hviezdami. A samozrejme aj všetkých našich najmenších.

Recepty podľa tradície i vedeckých poznatkov

Je to práve Christophe Hay a jeho originálne recepty, ktoré dokážu vykúzliť úsmev na detskej tvári. Ničomu sa nevyhýba a skúša všetko, čo by mohlo malým nezbedníkom chutiť a čo im dodá dôležité živiny. A to nielen na základe odporúčaní od jeho vedeckých kolegov z oblasti výživy, ale hlavne podľa vyhlásenej francúzskej gurmánskej tradície.

Učia deti rozoznávať chute

Sila jeho receptov spočíva predovšetkým v jednoduchosti a dokonalom súlade niekoľkých ingrediencií, ktoré musia byť pre malých stravníkov dobre čitateľné. To aby im pomohli naučiť sa rozoznávať jednotlivé chute a vytvoriť si správne stravovacie návyky. Čo hovoríte napríklad šťavnatému hovädziemu mäsku s topinamburom à la parmentier? Alebo teľaciemu mäsu s hráškom a troškou mäty? To sa to učí, čo? A to je len pár trikov nášho obľúbeného Michelina!

Ukazuje deťom pravé chute

A prečo sme si v Good Gout vybrali práve Christopha Haya? Predovšetkým pre jeho mimoriadne vynaliezavú kuchyňu a taktiež pre jeho veľkú úctu k lokálnym produktom (a tiež preto, že je veľmi milý). Či už je v kuchyni jeho reštaurácie La Maison d'À Côté, ktorá bola ocenená dvoma michelinskými hviezdami (z čoho druhú získala tento rok), alebo práve vymýšľa nový recept pre Good Gout, má Christopher na mysli jedinú myšlienku: ukázať pravé chute. Preto je jeho zelenina taká chutná a vaše ratolesti si ju rýchlo zamilujú. Od klasickej mrkvičky, póru, hrášku... až po originálne topinambury, paštrnák a sladké zemiaky. Všetky jeho recepty voňajú po zeleninovej záhradke!

Náš kuchár je verný hodnotám

K tímu Good Gout sa Christopher pripojil, pretože má podobné hodnoty ako my. Všetky naše recepty sú stopercentne bio, a to až po tú najmenšiu kvapku citrónovej šťavy! Preto jedlá, ktoré náš šéfkuchár pripravuje, nemajú čo skrývať. Nenájdete v nich žiadne podivné ani nezmyselné ingrediencie. Pre Christopha ide o srdcovú záležitosť – do receptov dáva iba ingrediencie, ktoré sú na prípravu a zachovanie chuti zeleniny nevyhnutné. Už preto, že veľmi dobre vieme, že v prvých dvoch rokoch sa u detí rozvíjajú ich potravinové preferencie. Sme veľmi radi (a tiež trochu pyšní), že môžeme zveriť chuťové poháriky našich detí práve Christophovi.

Potešenie pre malých aj veľkých

Pri hviezdnych cestách francúzskou gastronómiou si Christophe Hay vybudoval silné meno a medzi najmenšími gastronómami získal skvelú povesť! Stačí vidieť šťastné tváre detí, ktoré hltajú jeho recepty, alebo hladných rodičov, ktorým sa zbiehajú sliny nad pokrmom ich malého dieťaťa. Vďaka receptom nášho šéfkuchára Christopha Haya žiaria oči nielen deťom, ale aj ich rodičom!