Vianoce sa blížia a s nimi aj čas pečenia. Ak ste mamička na materskej dovolenke alebo nehodláte tráviť pečením veľa času, skúste pripraviť rýchle a chutné vianočné cukrovinky z kaší Kendamil. Deti si ich zamilujú, takže ich možno ako chutnú desiatu alebo zdravšiu variantu mlsania zaradíte do vášho kulinárskeho repertoáru celoročne.
Kaše Kendamil sú vyrobené zo starostlivo vybraných surovín a predstavujú rezervoár mnohých dôležitých živín. Navyše obsahujú len prirodzene sa vyskytujúce cukry, teda tie, ktoré do jednotlivých ingrediencií vložila sama príroda. Vďaka tomu vykúzlite rýchle a lahodné pochúťky vhodné ako pre deti, tak pre všetkých tých, ktorí nechcú veľmi sladiť. Doprajte si ich počas Vianoc aj kedykoľvek inokedy. A úplne bez výčitiek. My sme na ich prípravu použili kaše uvedené v receptoch, vy ale môžete použiť prakticky akúkoľvek z rodiny kaší Kendamil.
Škoricové sušienky
- 150 g Kendamil BIO Nemliečna kaša so slivkami a banánom
- 1 vajce
- 100 g masla izbovej teploty
- 1 polievková lyžica mletej škorice
Postup: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme do tuhého cesta, ktoré tvarujeme pomocou vykrajovačov a ozdobných pečiatok. Pečieme v predhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 170 °C približne 12 minút.
Vhodné pre deti od ukončeného 7. mesiaca.
Perníkové piškóty
- 100 g Kendamil BIO Nemliečna viaczrnná kaša
- 2 vajce
- 150 ml vody
- 1 polievková lyžica perníkového korenia
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Postup: Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré neobsahuje hrudky. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený papierom na pečenie tvarujeme malé piškóty, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 15 minút.
Tip: Namiesto cukrárskeho vrecka môžete použiť akékoľvek pevnejšie vrecko, ktorému odstrihnite rožtek. Vzniknutým otvorom potom vytláčajte cesto na plech.
Vhodné pre deti od ukončeného 7. mesiaca.